Nederland Leest – ‘Alternatieve werkvormen’ Een vlucht regenwulpen

In november 2014 staat tijdens Nederland Leest Een vlucht regenwulpen (1978) van Maarten ’t Hart (1944) centraal. Deze roman, die een klassieker genoemd kan worden, is dan voor leden gratis te verkrijgen in de bibliotheek. Voor leeskringen, en voor iedereen die er belangstelling voor heeft, maakte de neerlandica Marlene Lunter een analyse van de roman, inclusief schrijversportret en discussievragen. Suggesties voor Alternatieve Werkvormen, dat eveneens op 1 oktober verschijnt, is geschikt om de roman op een alternatieve manier te bespreken.

Bestelwijze en kosten

De analyse met schrijversportret en discussievragen kost tot 1 oktober € 3,25, daarna € 3,95. De Alternatieve Werkvormen kosten tot 1 oktober € 2,75 daarna € 3,25. Bestel je ze samen dan betaal je tot 1 oktober € 5,25 daarna € 6,50. Maak het bedrag over op NL86 ASNB 070.83.33.869 t.n.v. M.H. Lunter te Gilze, vermeld om welk materiaal het gaat en je e-mailadres.

Een vlucht regenwulpen

Een vlucht regenwulpen gaat over Maarten die opgroeit als een eenzaam kind in een streng gelovig milieu. Zijn onbeantwoorde liefde voor Martha bepaalt zijn leven, ook als hij in zijn carrière als celbioloog heel succesvol is. Tijdens een levensgevaarlijke bergtocht in Zwitserland maakt hij de balans op.Een vlucht regenwulpen is een ontroerende roman, in mooi Nederlands geschreven en zal de lezer anno 2014 nog steeds aanspreken. Maarten ’t Hart brak er destijds mee door bij het grote publiek. In 1981 verfilmde Ate de Jong het verhaal. De hoofdrol was voor Jeroen Krabbé.

Maarten ’t Hart 

Maarten ‘t Hart won o.a. de Multatuliprijs (Het vrome volk) en De Gouden Strop (Het woeden der gehele wereld). In 2012 verschenen zijn – grotendeels eerder in NRC Handelsblad gepubliceerde – erudiete en soms hilarische tuincolumns in de bundel De groene overmacht. Onlangs had hij een tuinprogramma op tv. Zijn werk werd onder andere vertaald in het Zweeds, Duits, Frans, Pools, Bulgaars, Italiaans, Hongaars en Russisch.
Meer info: www.marlenelunter.nl – info@marlenelunter.nl