DRONGO festival: Talen voor je toekomst


Op zaterdag 27 september 2014 vindt in de OBA Centrale Bibliotheek in Amsterdam de derde editie van het DRONGO festival plaats. Het thema is dit keer ‘Talen voor je toekomst’. DRONGO wil hiermee de aandacht vestigen op inzichten en ontwikkelingen rondom meertaligheid.

Programma

Op het festival is onder meer een informatiemarkt, er zijn spoedcursussen in vreemde talen te volgen en workshops en lezingen op het gebied van meertaligheid en taaldiversiteit. Adriaan van Dis interviewt gasten over taal en de Zuid-Afrikaanse identiteit en woordkunstenaar en MC Akwasi reikt de Van Dale Gouden Talenknobbel 2014 uit. Ook zijn er speciale activiteiten voor kinderen en is er een Engelstalig programma.
Daarnaast is er ook professionele aandacht voor meertaligheid. Zo vindt de lancering van de Nederlandse vestiging van onderzoeksnetwerk Bilingualism Matters plaats met een lezing door de Italiaanse meertaligheidsdeskundige professor Antonella Sorace (Universiteit van Edinburgh) en debatteren experts, beleidsmakers en bestuurders over de vooruitzichten van meertaligheid in het basisonderwijs.
Het volledige programma is te vinden op http://www.drongofestival.nl/.

Praktische informatie

Datum: zaterdag 27 september 2014
Tijd: 10.00 uur – 17.00 uur
Locatie:  OBA Centrale Bibliotheek, Oosterdokskade 143, Amsterdam
De toegang is gratis.