Boekpresentatie “Schokkende boeken!”


Op donderdag 28 augustus 2014 vindt de presentatie plaats van Schokkende boeken! Dit boek, onder redactie van Rick Honings, Lotte Jensen en Olga van Marion, beoogt een overzicht te geven van schokkende werken uit de Nederlandse literatuur, van de Middeleeuwen tot nu. In Theater Imperium (Oude Vest 33e, Leiden)zal Stichting Kwast enkele scènes uit twee schokkende boeken opvoeren, namelijk uit Aran en Titus (1641) van Jan Vos en De vrouw die de honden te eten gaf(2014) van Kristien Hemmerechts.  Ilja Leonard Pfeiffer zal bovendien voordragen uit Het Grote Baggerboek, een van de schokkendste werken uit de Nederlandse literatuur. Daarnaast zijn er bijdragen van Stine Jensen en Nina Geerdink. Het evenement duurt van 14 tot 17 uur en is gratis, maar opgave vooraf is vereist, bij Olga van Marion: O.van.Marion@hum.leidenuniv.nl.

Het boek verschijnt bij Verloren. Meer info of bestellen: http://www.verloren.nl/boeken/2086/248/5508/cultuur-en-mentaliteit/schokkende-boeken