Promotie Taalbewustzijn onder Poolse studenten Nederlands

Op vrijdag 27 juni 2014 zal aan de Adam Mickiewicz Universiteit in Poznań (Polen) de publieke verdediging van het proefschrift van Robert de Louw plaatsvinden. In het proefschrift „Taalbewustzijn en taalattitudes tegenover twee variëteiten van het Nederlands onder Poolse studenten Nederlands” wordt onderzocht hoe bewust Poolse studenten Nederlands zich zijn van de verschillen tussen twee variëteiten van het Nederlands (Belgisch – Belgian Dutch – en Nederlands – Netherlandic Dutch), wat hun attitudes tegenover deze twee variëteiten en tegenover sprekers ervan zijn en welke factoren taalbewustzijn en taalattitudes (kunnen)  beïnvloeden.

Robert de Louw is medewerker van het Departement Nederlandse en Zuid-Afrikaanse Studies aan de Adam Mickiewicz Universiteit, Poznań, Polen

Meer informatie: http://wa.amu.edu.pl/dutchafrikaans/