Pas verschenen: “Kees Fens. Een leven lang Elsschot” (WEG-Cahier 14)


Als veertiende deel in de WEG Cahiers, de publicatiereeks van het Willem Elsschot Genootschap, is verschenen Kees Fens. Een leven lang Elsschot. In deze uitgave, bezorgd en toegelicht door Koen Rymenants, zijn alle Elsschot-beschouwingen die Kees Fens schreef voor het eerst gebundeld.
Het overgrote deel van de opstellen, kritieken en columns van Kees Fens over Willem Elsschot verscheen nooit eerder in boekvorm. Naast de klassieke essays van Fens over Elsschots romans Kaas en Het Dwaallicht bevat de bundel ook tal van onbekende artikelen uit het weekblad De Linie en de kranten De Tijd, de Volkskrant en De Standaard. Het nawoord van neerlandicus en WEG-bestuurslid Koen Rymenants brengt de teksten in verband met de invloeden die Fens onderging en met zijn opvattingen over literatuur en kritiek.

Een leven lang Elsschot is nummer 14 in de reeks WEG-cahiers, waarin het Willem Elsschot Genootschap kleine studies en andere literair-historische publicaties over Elsschot uitbrengt. Ze zijn exclusief bestemd voor de leden van het WEG, maar in het geval van dit Fens-cahier is een beperkte oplage ook verkrijgbaar voor andere belangstellenden via Athenaeum Boekhandel (Amsterdam) en Antiquariaat Hinderickx & Winderickx (Utrecht).
Kees Fens, Een leven lang Elsschot. Bezorgd en toegelicht door Koen Rymenants. Antwerpen: Willem Elsschot Genootschap, 2014. (WEG-cahier 14). 87 pagina’s. ISBN: 9789082228908. Prijs: € 15,00. Beperkte oplage, exclusief verkrijgbaar bij Athenaeum Boekhandel (Amsterdam) en Antiquariaat Hinderickx & Winderickx (Utrecht) of via het lidmaatschap van het Willem Elsschot Genootschap. Zie ook http://www.weg.be.