Uitnodiging Boekpresentatie Een bundel opstellen voor Willem Kuiper

Woensdag 28 mei a.s., bijna een jaar na zijn pensionering als universitair docent en onderzoeker bij de Universiteit van Amsterdam en het Huygens Instituut voor Nationale Geschiedenis, zal Willem Kuiper, vaste columnist van Neder-L, tijdens een feestelijke bijeenkomst een bundel in ontvangst nemen met artikelen van vrienden en collega’s. De bundel (waarvan de titel nog even geheim blijft) staat in het teken van het digitale onderzoekinstrument dat Willem de medioneerlandistiek heeft geschonken en waaraan hij nog steeds werkt: het Repertorium voor Eigennamen in Middelnederlandse Literaire Teksten, kortweg REMLT, door Frits van Oostrom in zijn literatuurgeschiedenis Stemmen op Schrifteen ‘reuzenproject’ genoemd.

De bundel is geredigeerd door Marjolein Hogenbirk en Roel Zemel en verschijnt bij de Stichting Neerlandistiek VU/Nodus Publikationen.
De presentatie is op woensdag 28 mei van 15:00-18:00 in Utrecht, Lutherse kerk, Hamburgerstraat 9. Wilt u hierbij aanwezig zijn, dan kunt u zich nog tot 24 mei aanmelden bij Marjolein Hogenbirk, M.Hogenbirk@uva.nl.

Tijdens de feestelijke middag kunt u het boek aanschaffen voor € 19,50. U kunt het boek ook bestellen via dit e-mail adres.

Op deze middag wordt ook het boek Kennis in beeld. Denken en doen in de Middeleeuwen gepresenteerd. Het is samengesteld door Andrea van Leerdam, Orlanda S.H. Lie, Martine Meuwese en Maria Patijn. Dit boek is uitgegeven door Uitgeverij Verloren en is eveneens te koop (€25).