Pas verschenen: Gerrit Komrij – “Tien woorden per dag”


Tien woorden per dag, binnenkort te verschijnen bij Uitgeverij Prominent, is een bundel met aforismen van Gerrit Komrij (1944-2012). De Vlaamse acteur, auteur en bloemlezer Gerd de Ley stelde het boek samen.
De Ley verzamelde in 1986 al aforismen van Komrij in In de geest van de gieter, dat echter nooit in de boekhandel terechtkwam. Telkens wanneer De Ley en Komrij elkaar ontmoetten, spraken ze af dat ze zouden ‘revancheren’ met een aangepaste versie en liefst naar aanleiding van een speciale verjaardag. In het jaar dat Komrij zeventig zou zijn geworden, verschijnt nu dus Tien woorden per dag. Voor de nieuwe bundel werd een klein deel uit In de geest van de gieter opnieuw gebruikt; het merendeel van de in deze uitgave geciteerde aforismen stamt uit de periode na 1986.
Gerrit Komrij, Tien woorden per dag. Samengesteld door Gerd de Ley. Baarn: Prominent, 2014. 68 pagina’s. ISBN: 9789079272457. Prijs: € 14,95 | Te bestellen via de uitgever