Avond over het werk van Fritzi Harmsen van Beek

Er was iets anders, maar wat. Iets dat knaagt. Iets onzichtbaar knagends. Iets… Meteen kwamen we op een idee. Ach natuurlijk!

Hoe konden we zo stom zijn geweest! (…) Wat een subliem verraderlijk raffinement!”
Wat knaagt er in het werk van Fritzi Harmsen van Beek? Wat gebeurt er in haar poëzie? Wat betekent het werk van deze ‘poet’s poet’s poet’ voor dichters van nu? De verhalen rond haar persoon spreken tot de verbeelding, maar haar werk doet dat nog veel meer.
Op vrijdag 21 maart vindt in theater Perdu (Amsterdam) een avond plaats over het werk van Fritzi Harmsen van Beek.
Drie dichters lezen nieuw werk voor dat geïnspireerd is door het werk van Harmsen van Beek, een gedicht van Harmsen van Beek zelf, en houden een kleine beschouwing. Perdu-redacteur Anne Becking verzorgt een inleiding.
Peggy Verzett 

(1958) is kunstenaar (olieverfschilderen en tekenen en dichten) en docent. In 2005 debuteerde ze bij uitgeverij van Oorschot met de bundel Prijken die buik (genomineerd voor de Paul Peeters Poëzie prijs (Landgraaf)) en haar tweede bundel Vissing verscheen bij Querido in 2010.

Bernke Klein Zandvoort (1987) is schrijver en beeldend kunstenaar. Ze debuteerde in 2013 met de dichtbundel Uitzicht is een afstand die zich omkeert bij uitgeverij Querido. 
Alfred Schaffer (1973) publiceerde zes dichtbundels, waaronder Schuim(2006), Kooi(2008) en Mens Dier Ding (2014). Hij doceert aan de universiteit van Stellenbosch in Zuid-Afrika.
Met: Bernke Klein Zandvoort, Peggy Verzett en Alfred Schaffer. 
Locatie: Perdu, Kloverniersburgwal 86 (Amsterdam)
Aanvang: 20.30 uur
Zaal open: 20.00 uur
Entree: 10 euro / 5 euro (met vrienden-, studenten- en stadspas)