Nieuw literatuurevenement in Eindhoven: het Groot Letterfestival

Kees van Kooten, Annejet van der Zijl, A.L. Snijders en Wim Daniëls zijn de eerste bevestigde namen voor het Groot Letterfestival, een nieuw literatuurevenement in Eindhoven dat plaatsvindt op zondag 13 april 2014. Vijf zorginstellingen veranderen voor één dag in literaire podia. Hoofdlocatie is Peppelrode. Het nieuwe festival presenteert zowel gevestigde schrijvers en dichters als jong talent. Ook staan er muziek, beeldende kunst en workshops op het programma. Het evenement is voor iedereen toegankelijk.

Het Groot Letterfestival is een coproductie van Vitalis WoonZorg Groep afdeling Kunst en Cultuur en de Literaire Salon. Zij hebben het evenement in het leven geroepen omdat Eindhoven nog geen groot literatuurfestival kent, terwijl daar wel behoefte aan is. In de aanloop naar het festival zijn er al verschillende projecten van start gegaan. Zo werd er een schrijfwedstrijd gehouden, is er een Artist in Residence-project, maken schrijfster Anneke van Wolfswinkel en kunstenaar Paul van Osch een semipermanent werk en ging oud-stadsdichter Piet van den Boom als huisdichter aan de slag.

Crowdfunding Groot Letterfestival
Het Groot Letterfestival is een crowdfundactie gestart bij Voordekunst.nl. Alle schrijvers zijn geboekt, maar het theater, de muziek en het kinderprogramma ontbreken nog. Daarom vraagt de organisatie bezoekers en bedrijven om het Groot Letterfestival financieel te ondersteunen. In ruil daarvoor worden een aantal interessante tegenprestaties aangeboden, zoals gratis toegangskaartjes, naamsvermelding in het programmaboekje, een exclusieve ontmoeting met Kees van Kooten en gereserveerde zitplaatsen op de eerste rij. De actie wordt ondersteund door bkkc (Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur).
Groot Letterfestival
zondag 13 april 2014
Diverse Vitalis woonzorglocaties, Eindhoven
www.grootletterfestival.nl
Toegangsprijs:
Reguliere bezoekers: 10 euro
Kinderen van 4 t/m 12 jaar: 5 euro
Kinderen tot 4 jaar: gratis
Vitalisbewoners: 2,50 euro

Kaartjes zijn vanaf 1 maart te koop bij de recepties van Vitalis WoonZorg Groep, bij boekhandel Polare in Eindhoven (onder voorbehoud) en op www.grootletterfestival.nl.