Pas verschenen: “Taal werkt beter”


Onlangs is verschenen bij Uitgeverij Boom: Taal werkt beter. Werkboek Nederlands voor arbeidsmigranten, door Lieske Adèr en Margreet Verboog. Het boek is bedoeld als praktijkgerichte methode voor anderstalige werknemers die een cursus Nederlands moeten volgen via het bedrijf waar ze werken en speciaal gericht op de vakopleiding en de werkvloer.
In zestien lessen komen onderwerpen aan bod als hygiëne, opkomen voor jezelf, je ziek melden en veiligheid. Er wordt onder meer gebruik gemaakt van dialogen, teksten, oefeningen en spreek- en schrijfopdrachten. Daarnaast biedt het boek toegang tot de bijbehorende websitewaar geluidsfragmenten, extra materiaal, werkbladen en een docentenhandleiding te vinden zijn.
Meer informatie op de website van de uitgever, waar ook een voorbeeldhoofdstuk te bekijken is.
Lieske Adèr en Margreet Verboog, Taal werkt beter. Werkboek Nederlands voor arbeidsmigranten. Amsterdam: Boom, 2013. 160 pagina’s + ondersteunende website. ISBN: 9789461052520. Prijs: € 29,90