Oprecht gelogen: een avond over autobiografisch schrijven


Op donderdag 24 oktober 2013 presenteren Uitgeverij Vantilt, de Vrije Universiteit Brussel en de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde het nieuwe boek van Lut Missine: Oprecht gelogen. Autobiografische romans en autofictie in de Nederlandse literatuur na 1985.
Oprecht gelogengaat over “het grensgebied tussen feit en fictie, over boeken die tegelijk autobiografie én roman zijn, autofictie dus. Lut Missinne stelt niet de auteur centraal, maar richt de aandacht op de tekst, op de retorische strategieën en het effect daarvan op de lezer”.
Bij de presentatie houdt P.F. Thomèse een lezing ‘onpersoonlijk’ zelfportret en verzorgt Prof. dr. Hans Vandevoorde (VUB) een inleiding. Na de lezing van P.F. Thomése stelt Tomas Vanheste, redacteur van decorrespondent.nl, Oprecht gelogen voor. Hij overhandigt het eerste exemplaar aan auteur Lut Missinne, die vervolgens een dankwoord uit zal spreken. Aansluitend is er gelegenheid om het glas te heffen op deze feestelijke gebeurtenis, tijdens een receptie in de salons van de Academie.
Datum: 24 oktober 2013
Tijd: vanaf 20.00 uur
Locatie:Academiegebouw van de KANTL, Koningsstraat 18, Gent
Toegang: de toegang tot de boekpresentatie is vrij, maar meld s.v.p. uw komst bij Uitgeverij Vantilt via promotie@vantilt.nl of (+31) (0) 24 – 329 78 63

Bron: KANTL