Universiteit van Nederland: bijwonen college Geert Buelens (10 sept.)

Verschillende hoogleraren van Nederlandse universiteiten gaan gratis college geven op internet. Vanaf oktober 2013 zal er iedere avond een inleidend college online komen over het vakgebied van de hoogleraar. Elke dag vijftien minuten, elke week een nieuwe docent (zie hier).

De opnames zijn inmiddels begonnen. Dinsdag 10 september is de opname van het college van Geert Buelens, professor Moderne Nederlandse Letterkunde aan de Universiteit Utrecht. Volgens Buelens zijn de dichters die leefden tijdens de Eerste Wereldoorlog de bloggers van nu. In zijn college zal hij spreken over hoe literatuur een land bij elkaar kan houden. En waarom wat Saskia Noort maakt, volgens hem geen literatuur is. Buelens geeft een introductie letterkunde in de breedte. En daar valt ook zijn grote liefde onder: TV-serie The Wire.

De opname van 10 september is live bij te wonen. Kaarten (9,95 euro per stuk) zijn te bestellen via www.universiteitvannederland.nl. Tijd: 20:00-21:30 uur; Locatie: Air (Amstelstraat 16, Amsterdam).