Neerlandicus Edwin de Vette wint scriptieprijs ‘Islam in Europa’


Edwin de Vette heeft de scriptieprijs ‘Islam in Europa’ gewonnen voor zijn scriptie Mohammed en de islam in de Middelnederlandse letterkunde, die hij schreef in het kader van zijn masteropleiding Neerlandistiek aan de Universiteit Leiden.
De scriptieprijs werd vrijdag 30 augustus 2013 aan de Leidse universiteit uitgereikt in het kader van het facultaire onderwijsthema ‘Islam in Europa’, in 2012-2013 aan de Faculteit der Geesteswetenschappen geïnitieerd door Wim van Anrooij en Asghar Seyed-Gohrab.
Op vrijdag 6 september a.s. om 19.00 uur wordt de winnaar geïnterviewd door Theodor Holman in het radioprogramma Oba Live (Human, Radio 5) over de islam in de moderne Nederlandse en Europese context.
Meer informatie is te vinden op de website van de Universiteit Leiden, waar ook de winnende scriptie te lezen is.