Genomineerden Academica Literatuurprijs 2013

De nominatiejury van de Academica Literatuurprijs, de literaire prijs voor het beste Nederlandstalige fictiedebuut (roman of verhalen), heeft uit meer dan 100 ingezonden Nederlandse en Vlaamse fictiedebuten drie kanshebbers geselecteerd:

Shira Keller – M. (Uitgeverij Podium)
Hanneke Hendrix – De verjaardagen (Uitgeverij De Geus)
Christophe van Gerrewey – Op de hoogte (Uitgeverij de Bezige Bij)

De prijs bestaat uit de Academica award en 10.000 euro. De Academica Literatuurprijs zal dit jaar voor de achttiende keer worden uitgereikt. In 2011 was Peter Buwalda de winnaar met zijn boek Bonita Avenue en vorig jaar Erik Menkveld met Het grote zwijgen.

Nu de genomineerden bekend zijn, is het, tot en met augustus 2013, aan de lezers om hun gemotiveerde stem uit te brengen op wat volgens hen het beste debuut van Nederland en Vlaanderen is. De winnaar wordt 12 september 2013 bekend gemaakt. De uitreiking van de Academica Literatuurprijs is dit jaar in handen van multitalent Oscar Kocken en schrijver/presentator Abdelkader Benali. Zie hier voor meer informatie over de prijs, de jury en de genomineerde boeken.