Libris Geschiedenis Prijs 2013

Afgelopen zaterdag is de longlist van de Libris Geschiedenis Prijs van 2013 bekendgemaakt. De Libris Geschiedenis Prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. De criteria zijn dat het boek een oorspronkelijk onderwerp heeft, prettig leesbaar is geschreven en op gedegen historisch onderzoek stoelt. Aan de prijs is een geldbedrag van 20.000 euro verbonden.

Uit een lijst van meer dan driehonderd historische boeken selecteerde de jury tien titels. Onder de titels bevinden zich onder meer Wereld in woorden van Frits van Oostrom, over de geschiedenis van de Nederlandse literatuur in de periode 1300-1400, In dit gevreesd gemis van Bart Slijper, een biografie over de dichter Willem Kloos, en 1001 vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis van Els Kloek. Zie hier voor de andere titels op de longlist.

Op 21 september wordt de shortlist van vijf boeken gepubliceerd en op 20 oktober 2013 wordt de Libris Geschiedenis Prijs uitgereikt.