Rubenianumlezing door Bert Watteeuw over het portret als literair motief (30 juni 2013 – Antwerpen)


Op zondagochtend 30 juni 2013 houdt drs. Bert Watteeuw een lezing in het Rubenianumin Antwerpen over ‘het dramatisch potentieel van het portretgenre’. In de lezing, onder de titel Het portret op de planken, brengt hij een bloemlezing uit de letteren van de zestiende, zeventiende en achttiende eeuw. Hierbij bespreekt hij geen concrete geschilderde portretten, maar stelt hij scherp op het portret als literair motief.
De lezing is een van de Rubenianum Lectures, die het Rubenianum – studiecentrum gespecialiseerd in de kunst van de late Middeleeuwen tot de achttiende eeuw, met de nadruk op de Nederlanden – regelmatig op zondagochtenden organiseert. In deze lezingenreeks komen thema’s rondom recent Rubensonderzoek aan bod.
Voor meer informatie over de lezing van Bert Watteeuw op 30 juni en over komende en vorige lezingen, zie de website.
Datum: zondag 30 juni 2013
Tijd: 11.00 uur – 11.50 uur
Toegang: de toegangsprijs is 4 euro, contant te betalen bij de start van de lezing. Een aperitief is inbegrepen. Voor Vrienden van het Rubenshuis en leden van het RubenianumFund is de toegang gratis.

Aanmelden: Gelieve uw komst te melden via e-mail: rubenianum@stad.antwerpen.be, met als onderwerp ‘Inschrijven Rubenianum Lecture’.