44ste Poetry International Festival van start (11 t/m 15 juni – Rotterdam)


Van 11 tot en met 15 juni 2013 vindt in Rotterdam weer het jaarlijkse Poetry International Festival plaats. De feestelijke opening is vanavond om 20.30 in de grote zaal van de Rotterdamse Schouwburg. In het openingsprogramma, dat tot 22.00 duurt, dragen alle op het festival optredende dichters voor en worden er korte films en muziekstukken met poëzie vertoond.
Het festival, dat dit jaar voor de 44ste keer plaatsvindt, brengt de komende dagen een programma met dichters uit de hele wereld. Uit het Nederlandse taalgebied zijn dat onder meer Ester Naomi Perquin, Roland Jooris en Mustafa Stitou. Naast voordrachten zijn er interviews, debatten en masterclasses op het gebied van het lezen en schrijven van poëzie. Verder worden er ook enkele speciale programma’s georganiseerd, bijvoorbeeld rond Dichter des Vaderlands Anne Vegter.
Vlaggenparade
Vanmiddag om 15.00 verwelkomen Dichter des Vaderlands Anne Vegter en Stadsdichter van Rotterdam Daniël Dee de dichters. Zij zullen hun banieren met hun eigen dichtregels in top hijsen aan de Boompjes in Rotterdam, waar deze vlaggenparade nog tot en met 21 juni te zien is.
Meer informatie
Voor alle informatie rond het festival, het programma en de dichters zie: http://www.poetry.nl/.

Kaarten, onder meer nog voor de opening van vanavond, zijn te bestellen bij de Rotterdamse Schouwburg.