Vacature: Doctoraatsbursaal FWO/UGent (tot 31 mei 2013

Jan Dumolyn (Vakgroep Geschiedenis, UGent) zoekt een doctoraatsbursaal voor het FWO-onderzoeksproject ‘Réécriture en Ideologie in de Excellente Cronike van Vlaanderen-traditie’.

Het gaat over een periode van 2,5 jaar, die we met één jaar zullen proberen te verlengen door middel van extra financiering, opdat een volwaardig doctoraat (op A1-artikelen) zou kunnen worden afgewerkt. Het project wordt mede begeleid door Johan Oosterman (Radboud-Universiteit van Nijmegen) en leidt in beginsel tot een joint-PhD aan beide universiteiten.

Opdracht:
Op basis van het beschikbare vooronderzoek bouwt u een databank uit waarin verschillende versies van de Excellente Cronike van Vlaanderen, een vijftiende- en zestiende-eeuwse kroniekentraditie, systematisch worden vergeleken.
U schrijft, alleen of in samenwerking met de promotor en andere onderzoekers, een vijftal internationale artikelen. Het geheel daarvan zal gelden als uw proefschrift.
Profiel:
U bent master in de geschiedenis of in de historische letterkunde en u behaalde goede resultaten met uw afstudeerscriptie (ook wie pas in juni afstudeert, mag al solliciteren onder voorbehoud van het uiteindelijk behaalde resultaat).
U bent gedreven om hard te werken aan hoogwaardig onderzoek.
U hebt een interdisciplinaire interesse in zowel historisch als literair-historisch onderzoek.
Timing:
Sollicitatiebrieven, inclusief een curriculum vitae, moeten vóór 31 mei verzonden worden naar jan.dumolyn@ugent.be
Een sollicitatiegesprek zal plaatsvinden aan de UGent tijdens de maand juni
U kan al onmiddellijk aan de slag tijdens de zomermaanden.