‘Caesarion’ genomineerd

Tommy Wieringa is met zijn roman Caesarion genomineerd voor de International IMPAC Dublin Literary Award, de grootste internationale prijs voor een roman. De genomineerden worden aangedragen door meer dan honderd bibliotheken van over de hele wereld, een internationale jury maakt op 6 juni bekend welke roman de winnaar is van de prijs ter waarde van 100.000 euro. In het geval van een vertaalde roman wordt het prijzengeld verdeeld tussen schrijver en vertaler.

De complete shortlist is:
*Kevin Barry: City of Bohane
*Michel Houellebecq: The Map and the Territory
*Andrew Miller: Pure
*Haruki Murakami: 1Q84
*Julie Otsuka: The Buddha in the Attic
*Arthur Phillips: The Tragedy of Arthur
*Karen Russell: Swamplandia!
*Sjón: From the Mouth of the Whale
*Kjersti Skomsvold: The Faster I Walk, The Smaller I Am
*Tommy Wieringa: Caesarion
Bron