Taalschrift no. 95 online

De nieuwe editie (no. 95) van Taalschrift staat online. Met o.a: ‘De top tien van taalapps’, ‘Nee, ik hoef geen hekje-etiket’ en ‘Wat vond u van het schoolvak Nederlands?’.

De top tien van taalapps!
Hoe spreek je een groet als dziedobry uit? Wat is een visotoliet? Kun je Scrabble spelen in het Portugees? Taalschrift worstelde zich door honderden taalapps. Het resultaat is een eigenzinnige top tien van taalapps voor uw iPad of smartphone.

"Nee, ik hoef geen hekje-etiket!"
Zeggen we vanaf morgen Gezichtboek en hekje-etiket? Of houden we het bij Facebook en hashtag? De Fransen willen hashtag alvast verfransen. Pure onzin, vindt Frank Van Pamelen. De digitale wereld moet volgens hem geen taalgrenzen.

Taalclip. Wat vond u van het schoolvak Nederlands: prettige herinnering of nare droom? De Taalschrift-camjo deed een rondvraag op straat.