‘Alexanderboom’, ‘dubbelkop’, ‘oranjefriet’? Van Dale maakt Oranje boekje

Binnenkort betalen wij Nederlanders weer met een ‘dubbelkop’, sturen we post met een ‘inhuldigingszegel’ en eten we ‘abdicatiegebak’ en ‘oranjefriet’. Omdat het leuk is, maak Van Dale het Oranje boekje – de titel is een knipoog naar het Groene boekje – een online woordenboek in wording met de (nieuwe) woorden en uitdrukkingen die ter gelegenheid van de troonswisseling op 30 april 2013 in de media opduiken.

Dit Woordenboek van Oranje is te vinden op www.vandale.nl/oranje-boekje en wordt wekelijks bijgewerkt. De ontwikkelingen rondom het Van Dale Oranje boekje zijn ook te volgen op Facebook en Twitter.

Iedereen kan suggesties voor het Oranje boekje insturen via het Van Dale-contactformulier, via de Van Dale Facebook-pagina of door een tweet te sturen met #Oranjeboekje. T/m 3 mei 2013 houdt Van Dale de woorden en uitdrukkingen bij, daarna wordt het Oranje boekje van Van Dale waarschijnlijk als pdf gepubliceerd.