Start Nationale Voorleesdagen / Jaar van het Voorlezen

Op woensdag 23 januari 2013 gaan De Nationale Voorleesdagen van start met Het Nationale Voorleesontbijt. Jaarlijks wordt een groep bekende Nederlanders uitgenodigd om voor te lezen tijdens het Voorleesontbijt om zo te laten zien dat ook zij voorlezen belangrijk vinden. Naast de zogenaamde VIP-voorleesontbijten organiseren basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven ook zelf ieder jaar voorleesontbijten met lokale helden.

2013 is ook uitgeroepen tot Jaar van het Voorlezen. Daar is dit jaar voor uitgekozen, omdat allerlei (voor)leesinitiatieven dat jaar hun jubileum vieren. Zo bestaat Stichting Lezen 25 jaar, De Nationale Voorleeswedstrijd 20 jaar, BoekStart vijf jaar en worden de Nationale Voorleesdagen voor de tiende keer georganiseerd.
Voor meer informatie en alle activiteiten, zie:

http://www.lezen.nl/