Pas verschenen: Patrick Spriet – Caruso


Uitgeverij Flanor maakt melding van een nieuwe uitgave:
Zomer 1910. De beroemde operatenor Enrico Caruso en zijn boezemvriend Pasquale Amato geven op dezelfde avond een uniek dubbelrecital aan de Belgische kust. Beide heren lijken op een routineus succes af te stevenen, al worden hun zekerheden door de lokale entourage snel ondermijnd. Schilders als Leon Spilliaert en Jef Vande Fackere dringen zich op, een mysterieuze dame brengt het hoofd van Amato op hol en een liefje van Caruso duikt onverwacht op. Maar welk geheim verbindt de tenor met het iconische liedje Torna a SurrientoCaruso balanceert op de grens tussen fictie en werkelijkheid en brengt het mondaine Oostende en Blankenberge uit de late Belle Epoque tot leven.

Patrick Spriet (Brugge 1954) schreef jarenlang bijdragen over de wereld van de opera voor het maandblad LUISTER. In 2002 verscheen zijn biografie Een tragische minnares – Rachel Baes, Joris van Severen, Paul Léautaud & de surrealisten die werd bekroond met de Prijs voor Geschiedenis van de provincie West-Vlaanderen en ook het onderwerp was van een tv-documentaire in de Canvas-reeks Histories.
Het boek is te verkrijgen bij de uitgeverij door overmaking van 15 euroop ING-bankrekening 680.252.215 ten name van W.S. Huberts te Nijmegen, onder vermelding van ‘Caruso’.
Als u betaalt via elektronisch bankieren, vergeet dan niet uw adresgegevens toe te voegen. Na ontvangst van de betaling wordt uw bestelling zonder verdere kosten bij u thuis afgeleverd. Voor betalingen vanuit het buitenland geldt: het IBAN-rekeningnummer is: NL85INGB0680252215. De BIC-code van ING-bank is: INGBNL2A. Daarnaast vraagt ING-bank het vermelden van het bankrekeningnummer (680.252.215) en de volledige adresgegevens van Uitgeverij Flanor (Beijensstraat 30, 6521 EC, Nijmegen). Bij afleveradressen in het buitenland zullen de extra verzendkosten in rekening worden gebracht. 
Uitgeverij Flanor geeft sinds 1987 op bescheiden schaal boeken uit op het gebied van de Nederlandse literatuur(geschiedenis). Willem Huberts en Gerben Wynia vormen de redactie. Website: http://uitgeverijflanor.nl/.

 

Patrick Spriet: Caruso. Nijmegen: Uitgeverij Flanor, 2013. 124 pagina’s, 23,5 x 15,5 cm. ISBN: 978-90-73202-82-5. Prijs: €15,00