Najaarsbijeenkomst E. du Perron Genootschap – 24 november 2012


Het E. du Perron Genootschap organiseert op zaterdag 24 november 2012 zijn najaarsbijeenkomst met als thema ‘Du Perron en de Indische letterkunde’. De bijeenkomst vindt plaats in de leeszaal van het Museum Meermanno in Den Haag.

Programma

Bert Paasman spreekt over Du Perron als bloemlezer, toegespitst op ‘De muze van Jan Companjie’, het niet-gepubliceerde vervolg en de plannen voor het derde deel. Paasman is emeritus hoogleraar Koloniale en Postkoloniale Cultuur- en Literatuurgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam,
Alfred Birney belicht Du Perrons plaats in de Indische letterkunde in relatie tot andere Indische schrijvers, zoals Multatuli, Daum en Couperus. Birney is schrijver en essayist. In 2012 verscheen zijn essay De dubieuzen, als vervolg op de bloemlezing Oost-Indische inkt. 400 jaar Indië in de Nederlandse letteren (1998) en Yournael van Cyberney (2001). Alfred Birney stelt hierin onder meer het gebrek aan kennis van Nederland van de eigen koloniale geschiedenis aan de kaak via voorbeelden uit boeken van vergeten schrijvers uit de koloniale letteren.
– borrel.

Toegang en aanmelding

Datum: zaterdag 24 november 2012
Tijd: 14.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur) – 17.00 uur. Het Museum Meermanno is geopend vanaf 12.00 uur.
Locatie: Museum Meermanno, Prinsessegracht 30, Den Haag
Geïnteresseerden zijn hartelijk welkom. U wordt verzocht zich voor 15 november aan te melden bij info@edpg.nl en uw Museumjaarkaart mee te nemen.

Meer informatie op de website van het E. du Perron Genootschap.