Nu op DBNL: documentaire van De Langste Dag

Dichters lezen het werk van hun grote voorgangers (10 december 2010)

Tijdens de laatste boekenweek was de film al te zien op Cultura 24, en nu ook op de site van DBNL: een ruim 25 minuten durende documentaire over de veelbesproken poëziehappening De Langste Dag, die op 10 december 2010 werd gehouden in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam. De documentaire biedt impressies van optredens, interviews met dichters en andere direct-betrokkenen, en impressies uit de wandelgangen.
Aan De Langste Dag deden meer dan 70 dichters mee, en er waren muzikale bijdragen van onder anderen Nynke Laverman en Felix Strategier. In vier — en tijdelijk zelfs vijf — zalen werd gedurende zes uur het werk van reeds gestorven dichters voorgelezen. De manifestatie was live op internet via vier kanalen te volgen. Inmiddels zijn ook de meeste optredens via de site van DBNL terug te kijken.