Aankondiging: DRONGO-Festival, 19 september


Een dag van meertaligheid voor kinderen en ouders, studenten en docenten, professionals en alle andere geïnteresseerden.
Op 19 september 2012 is het DRONGO Festival, dé plek waar je alles kunt vinden over meertaligheid. Uniek in Nederland en Vlaanderen! Rondshoppen op de meertalen markt, actief aan de slag met taal in de labs, opsnuiven van kennis en inspiratie bij de lezingen, er is voor elk wat wils. En tussendoor uitblazen in een gezelschap van andere meertalers! Met een borrel na afloop. Let op: maximaal 260 deelnemers, en vol is vol.

Datum: 19 september 2012
Locatie: OBA, Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam
Tijd: 12.30 tot 19.00 uur.
Op het DRONGO Festival zijn er lezingen van o.a. Prof. Dr. Piet van de Craen (Brussel) overMeertaligheid en het Brein en Dr. Sharon Unsworth (Universiteit Utrecht) over Meertalig opgroeien. In de labs presenteren jonge wetenschappers hun onderzoek en experimenten. Doe mee met de Taalpuzzels, Lego Lingua, maak kans op de Gouden Talenknobbel en leer Chinees of Fries in dertig minuten. 
Op de markt vind je een keur aan materiaal over meertaligheid en opvoeden/onderwijs. Win persoonlijk advies in bij de Helpdesk Meertaligheid, bespreek onderwijs- en opvoedkwesties met gerenommeerde specialisten en bekijk films als Thuis spreek ik ookOetsiekoetsie enMeertaligheid – niet fout maar feit.
En dit is nog maar het begin, want we bouwen naarstig verder aan het programma. Wilt u zelf onderdeel van het programma worden? Laat ons weten wie u bent, wat u zoekt, wat u aanbiedt en wie weet kunt u ook een plek op het festival innemen. Of meld u aan opwww.drongofestival.nl en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen van het DRONGO Festival. Mail naar: info@drongofestival.nl

DRONGO Festival is een initiatief van de Taalstudio in samenwerking met de OBA en wordt tot stand gebracht met de volgende partners: De Nederlandse Taalunie (hoofdsponsor), binoq atana, The British Council, Confucius Instituut, Europese Commissie, Foyer, Fryske Academy, Koninklijke Kentalis, Ouders Online, Stichting Lezen en UNESCO.
Volg ons ook op onze website www.drongofestival.nl en via Facebook en Twitter.