2013 wordt Louis Couperus-jaar

In 2013 is het 150 jaar geleden dat de Haagse schrijver Louis Couperus is geboren. Daarom heeft het Louis Couperus Genootschap 2013 uitgeroepen tot jubileumjaar.

Een high tea met Eline Vere, diverse tentoonstellingen en een speciaal gekweekte roos, de Rosa Couperus. Het is slechts een greep uit de plannen die er nu al zijn voor het Louis Couperus Jubileumjaar.
Initiatiefnemer is het Louis Couperus Genootschap, maar ruim twintig organisaties werken mee aan de programmering.

Louis Couperus (1863-1923) is een veelzijdig schrijver. Je kunt zijn werk verdelen in drie groepen: de Haagse romans (zoals Eline Vere en De boeken der kleine zielen), de Indische romans (zoals Van oude menschen, de dingen, die voorbij gaan… en De stille kracht) en de klassieke romans (zoals De berg van licht). Daarnaast schreef hij sprookjes, gedichten en reisbeschrijvingen. Zijn werk is regelmatig verfilmd en bewerkt tot toneelstuk en er is zelfs een opera naar zijn romans gemaakt.

Meer informatie over het jubileumprogramma is te vinden op de website van het Louis Couperus Genootschap.