Viering 30 jaar Vooys

Vooys is een literair-wetenschappelijk tijdschrift over literatuur en haar raakvlak met het brede veld van de geesteswetenschappen. Zij biedt een podium aan gevestigde wetenschappers én aanstormend talent. De redactie bestaat uit studenten van de Universiteit Utrecht en de Universiteit van Amsterdam.
Dit jaar is het 30 jaar geleden dat Vooys begon als het blad van het Instituut de Vooys voor Nederlandse taal- en letterkunde van de Universiteit Utrecht.

Op vrijdag 1 juni 2012 wordt de winnaar van de Lof der Letteren essaywedstrijd bekend gemaakt tijdens een feestelijke jubileumavond in Parnassos te Utrecht. Het wordt een cultureel feest met optredens van onder andere de band Moi, le voisin, dichter Maarten van der Graaff en dichtersduo Kila en Babsie. De juryleden Bas Heijne, Marja Pruis en Wilbert Smulders zullen het winnende essay bekendmaken.
De zaal opent om 20:00, om 20:30 beginnen we met het programma.
Toegang voor Lof der Letteren is gratis, maar aanmelden per mail is gewenst (via lofderletteren@tijdschriftvooys.nl). Meld je aan en er staat een drankje voor je klaar!