Ten: Tentoonstelling over J.B. Charles / W.H. Nagel in het Letterkundig Museum, Den Haag, vanaf wo 25 aug. 2010

Naar aanleiding van zijn honderdste geboortedag en de verschijning van de biografie van Kees Schuyt wijdt het Letterkundig Museum te Den Haag een kleine tentoonstelling aan J.B. Charles (ps. van W.H. Nagel; 1910-1983). De tentoonstelling wordt geopend op de honderdste geboortedag van de schrijver: woensdag 25 augustus 2010. Die dag wordt in het Letterkundig Museum ook de biografie Het spoor terug. J.B. Charles /W.H. Nagel 1910-1983 (Balans) door Kees Schuyt gepresenteerd. Schuyt beschrijft hierin het onbekende maar fascinerende leven van de dichter-schrijver J.B.Charles, die tegelijk de criminoloog W.H. Nagel was. In deze biografie komen de verzetsman en de literator, de wetenschapsman en de public intellectual tot leven.

Het Letterkundig Museum toont o.a. foto’s, knipsels, brieven en enkele gedichten in handschrift en typoscript. Ook is een clandestiene rijmprent van de Bezige Bij te zien, ontworpen door H.N. Werkman, met een gedicht van J.B. Charles.

In de Nationale Schrijversgalerij, een van de twee vaste tentoonstellingen van het Letterkundig Museum, is permanent het portret te zien dat Heleen Nagel, Charles’ tweede echtgenote, in 1981 van hem maakte.

Dit eerbetoon aan J.B. Charles valt in de reeks kortlopende tentoonstellingen die het Letterkundig Museum wijdt aan evenementen in de literaire wereld. De looptijd van deze exposities is afhankelijk van de actualiteit.

Nadere informatie: www.letterkundigmuseum.nl