Over Neerlandistiek

Neerlandistiek is een elektronisch tijdschrift voor de neerlandistiek dat dagelijks informeert over ontwikkelingen in het vakgebied voor iedereen die er belangstelling voor heeft.

Het bouwt voort op de erfenis van onder andere het vroegere elektronische tijdschrift Neder-L en het online wetenschappelijke tijdschrift Neerlandistiek.nl.

De kern is voorlopig het oude Neder-L, waarvan de redacteuren zijn  overgegaan naar deze mooiere website met meer mogelijkheden voor zowel redactie als lezers. Hetzelfde blijft dat er elke dag diverse artikelen rondom het thema neerlandistiek verschijnen. Bovendien zijn de archieven van Neerlandistiek.nl bij ons blijvend te lezen en ook zijn we in gesprek met verschillende andere neerlandici-bloggers voor bijdragen om een nóg gevarieerder aanbod te kunnen bieden.

Wilt u zelf ook iets bijdragen? Mail dan naar: neerlandistiek.nl[at]gmail.com en we doen ons best om uw artikel of aankondiging te plaatsen.

Hoofdredactie

Marc van Oostendorp (Meertens Instituut)

Redactie

Peter-Arno Coppen (Radboud Universiteit Nijmegen)
Gert de Jager (Barlaeus Gymnasium Amsterdam)
Bas Jongenelen (Fontys Tilburg & Radboud Universiteit)
Susanne van der Kleij (Voorburg)
Marjo van Koppen (Universiteit Utrecht)
Willem Kuiper (Universiteit van Amsterdam)
Maartje Lindhout (Universiteit Leiden)
Viorica van der Roest (Vrije Universiteit Amsterdam)
Lucas Seuren (University of Oxford)

Medewerkers

Leonie Cornips (Meertens Instituut / Universiteit Maastricht)
Karin Eggink (Koninklijke Bibliotheek)
Ton Harmsen (Universiteit Leiden)
Ine Kiekens (Universiteit Gent)
Alan Moss (Radboud Universiteit Nijmegen)
Raymond Noë (Laurens Jz. Coster)
Jan Renkema (Universiteit van Tilburg)
Jan Stroop (Universiteit van Amsterdam)
Michiel de Vaan (Université de Lausanne)

Technische ondersteuning

Jan Pieter Kunst (Meertens Instituut)
Maartje Lindhout (Universiteit Leiden)

Neerlandistiek wordt technisch ondersteund door het Meertens Instituut (KNAW). Voor het logo (van Studio Zipper) is een eenmalige subsidie ontvangen van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde.

De voorganger, het elektronisch tijdschrift voor de neerlandistiek Neder-L, is in 1992 opgericht door Ben Salemans. De eerste redactie bestond naast Salemans uit Peter-Arno Coppen, Willem Kuiper, Marc van Oostendorp, Francien Petiet en Piet Verkruijsse.
Het wetenschappelijk tijdschrift Neerlandistiek.nl ging in 2001 van start onder redactie van Bregje Holleman, Matthias Hüning, Johan Koppenol, Marc van Oostendorp en Thomas Vaessens.