Manuscript Bezette Stad opgedoken

Door redactie Neerlandistiek

Aan de vooravond van de 125e geboortedag van Paul van Ostaijen, aanstaande maandag, maakt de Vlaamse regering bekend dat ze het manuscript heeft verworven van de 100 jaar geleden verschenen bundel Bezette stad. Het stuk was vorig jaar al op de zogeheten Topstukkenlijst van de regering gezet, maar waar het manuscript verbleef, was onbekend. De – anonieme – particulier die het bezat heeft het nu voor een onbekend bedrag verkocht.

De Vlaamse media berichten vandaag over de bijzondere vondst. “Geen enkel ander literair manuscript in ons taalgebied benadert de cultstatus van dit bijzondere stuk”, stelt het departement Cultuur. Vanaf 27 maart zal het stuk in Antwerpen te zien zijn op de tentoonstelling ‘Boem Paukeslag. Bezette Stad 100’.

Informatie: