Boeken uit het Huis

Op donderdag 25 februari 2021 start het Zuid-Afrikahuis in Amsterdam in samenwerking met de Taalunie met een serie maandelijkse presentaties van boeken op het gebied van de Afrikaanse literatuur, geschiedenis en biografie: ‘Boeken uit het Huis’.

Elke laatste donderdag van de maand vindt er een presentatie plaats tussen 16:00 uur en 17:00 uur. De presentaties worden gelivestreamd via het officiële Zuid-Afrikahuis YouTube-kanaal waarbij de kijker live vragen kan stellen via de chat. Natuurlijk zijn alle afleveringen van ‘Boeken uit het Huis’ ook op elk gewenst moment terug te kijken.

Jolyn Phillips bijt op 25 februari het spits af met haar in augustus 2020 gepubliceerde dichtbundel Bientang. Zij wordt geïnterviewd door Yves T’Sjoen.

Binnenkort ontvangt u meer informatie over onze volgende spraakmakende gasten en hun boeken.

Het doel van ‘Boeken uit het Huis’ is de bekendheid van de Afrikaansetaal en de Afrikaanstalige literatuur in de breedste zin van het woord in Nederland, Vlaanderen en wereldwijd te bevorderen.

De gesprekken vinden plaats in het Nederlands en het Afrikaans. Als een boek in het Nederlands vertaald is, komen de vertalers ook aan het woord.

De ontmoetingen laten zien dat Nederlandstaligen en Afrikaanstaligen elkaar prima kunnen verstaan. Afrikaanse schrijvers zijn boeiende vertellers. En met Zuid-Afrika’s bewogen geschiedenis en zijn opwindende maar ook uitdagende heden zijn hun verhalen altijd de moeite waard!