Te verschijnen: Ewoud Sanders, Helder mij even op. De beste WoordHoeken uit NRC

(Persbericht Walburg Pers)

Eind december verschijnt bij uitgeverij WalburgPers: Helder mij even op. De beste WoordHoeken uit NRC (248 blz. €19,95) door Ewoud Sanders.

Helder mij even op bevat de beste, leukste en interessantste stukken uit de taalrubriek WoordHoek in NRC. Ze geven antwoord op vragen als: sinds wanneer ouwehoeren wij? Wat zijn de nadelen van bekakt praten? Waarom bestaan er wel foute mannen, maar geen foute vrouwen? Kunnen bloemen spreken? Heeft ladderzat echt iets met een ladder te maken? (Ja!). En zo nog ruim honderd onderwerpen, over onder meer afkortingen (wat is een GN’er?), gebarentaal, seks- en liefdestaal, vrouwentaal, woorddebuten en verhaspelingen.

Aanbevelingen van de achterflap:

‘Ewoud Sanders is de marathonloper van de Nederlandse taalobservaties. Hij schrijft zowel geïnformeerd als liefdevol over taal.’
– Paulien Cornelisse

‘Boeiende, goed geschreven geschiedenissen van woorden en uitdrukkingen, die op een onnadrukkelijke manier veel nieuwe informatie bevatten. En dat afgewisseld met lichtere, meer persoonlijke taalobservaties. Een heerlijk boek.’
– Prof. dr. Nicoline van der Sijs

‘Ewoud Sanders kun je op zijn woord geloven.’
– Frits Spits

Vanaf 14 januari zal WoordHoek te lezen zijn op de website van het Instituut voor de Nederlandse Taal in Leiden.