Multatuli en Marx in Brummen. Nieuwe uitgave De Geiten Pers

Multatuli en Marx in Brummen is de nieuwe uitgave van De Geiten Pers, geschreven door Elsbeth Etty. Het boekje wordt gepresenteerd op zondag 13 december om 15.00 u in Hotel het Oude Postkantoor te Brummen. Per 14 december is het boekje aan te schaffen bij de gebruikelijke verkooppunten en via de website. De presentatie is alleen toegankelijk voor de eerste 8 personen die zich aanmelden via degeitenpers@live.nl. De presentatie is ook te volgen via een livestream op Facebook.

De Amsterdamse neerlandica, journalist en literair recensent Elsbeth Etty is onder meer bekend van haar biografieën van Henriette Roland Holst en Willem Wilmink. Haar meest recente boek gaat over Maarten ’t Hart en heet Brieven aan Maarten. Zij is voorzitter van Het Multatuli Genootschap. In 2020 is het 200 jaar geleden dat Eduard Douwes Dekker (pseud. Multatuli) geboren werd.

Multatuli en Marx in Brummen is het fictieve verhaal over een mogelijke ontmoeting tussen Eduard Douwes Dekker en Karl Marx, die beiden in de winter van 1859 in Brummen geweest zijn. In deze nieuwe bibliofiele uitgave van De Geiten Pers zijn enkele historische portretfoto’s opgenomen. Het is de 42ste uitgave van De Geiten Pers.

De Geiten Pers is een literaire uitgeverij van lokale verhalen over Brummen en Eerbeek, geschreven door professionele, vaak landelijk bekende schrijvers. Voorgangers van Elsbeth Etty waren bijvoorbeeld Josha Zwaan, Menno Tamminga, Bas Steman, Martine Letterie, Coen Simon, Jolande Withuis, Jan Brokken, A.L. Snijders, Jan Siebelink, Lydia Rood en Laurens Hoevenaren. Het gaat om bibliofiele publicaties, die met zorg worden uitgegeven in een eenmalige oplage van dit keer 500 exemplaren.

Sinds kort bestaat er ook de mogelijkheid om een abonnement op de reeks te nemen. Neem daarvoor  contact op via degeitenpers@live.nl

De reeks boekjes van De Geiten Pers is deels nog verkrijgbaar via de website www.geitenpers.nl, bij de bibliotheken in Brummen, Eerbeek en Twello en bij een groot aantal boekwinkels door het hele land.