Affectieve crisis, literair herstel: De romans van de millennialgeneratie

In de jaren 2010 brak een nieuwe generatie auteurs door in het Nederlandse proza. Op korte tijd groeiden romanschrijvers als Hanna Bervoets, Daan Heerma van Voss, Nina Polak, Joost de Vries, Niña Weijers en Maartje Wortel uit tot toonaangevende stemmen in de Nederlandse literatuur.

Over deze millennialgeneratie biedt Affectieve crisis, literair herstel een eerste overkoepelende studie, die de hedendaagse roman situeert in de maatschappelijke context, in de literatuurgeschiedenis en in de internationale literatuur, met beschouwingen over auteurs als Édouard Louis, Valeria Luiselli en Sally Rooney, en Vlaamse auteurs als Alicja Gescinska en Koen Sels.

Over de auteurs

Hans Demeyer is universitair docent en onderzoeker Nederlandse en vergelijkende letterkunde aan het University College London en redacteur van het literaire tijdschrift nY.

Sven Vitse is universitair docent en onderzoeker moderne Nederlandse letterkunde aan de Universiteit Utrecht.

Affectieve crisis, literair herstel | Hans Demeyer, Sven Vitse | paperback, ISBN 9789463726917 | €  24,99 | 316 pagina’s