Frank Willaert leest De ontdekking van de hemel

Nee, we gaan beter niet skiën deze winter. En kerst en oudejaar vieren we best in onze eigen bubbel. Maar ook in sombere tijden zijn er lichtpuntjes. Zo bijvoorbeeld verscheen op 19 november bij Uitgeverij Vrijdag De canon van de Nederlandse literatuur. De 50 mooiste literaire werken, een spin-off van de Literaire canon van de KANTL die deze zomer het licht zag.

Laten we de lock down verkorten door onze klassieken te lezen of te herlezen. In de hoop uw honger wat aan te scherpen neem ik me voor deze winter een kort stukje uit elk van de gecanoniseerde literaire werken voor te lezen, van achter naar voren, van heden naar het verste verleden. En waarom zouden we treuren dat we niet naar de Oostenrijkse bergen kunnen trekken, als we met Harry Mulisch de hemel kunnen ontdekken. Hier volgt de passage waarin de vriendschap tussen de astronoom Max Delius en de filoloog Onno Quist beschreven wordt.

(Bekijk deze video op YouTube)