Vacaturebericht: Nederlands aan de EFLU (Hyderabad)

In de Week van het Nederlands (3-10 oktober) is door de Taalunie het vacaturebericht verspreid voor een docent Nederlands in Hyderabad, de belangrijkste universiteit in India voor niet-Indiase talen. Vanaf 2021 wordt in het curriculum Nederlands als Vreemde Taal aangeboden.

Na een lang voorbereidend traject, op instigatie van het toenmalige India Platform (Jakob De Roover UGent) en de Taalunie én met de medewerking van de universitaire neerlandistiek in Gent, wordt vanaf januari 2021 gestart met een opleiding Nederlands aan de English and Foreign Languages University (EFLU) in Hyderabad.

Met de logistieke, diplomatieke en financiële steun van het Universitair Centrum voor Talenonderwijs (UCT) van de Universiteit Gent wordt de volgende twee jaar geïnvesteerd in een module Nederlands voor studenten in India. Dankzij het UCT (Katelyne Verstraete en Kristof Baten), dat de gesprekken voerde met EFLU en de Taalunie (Ingrid De Graeve), is het punt bereikt dat in 2021 een docent Nederlands wordt aangesteld.

Naar de vacature: Docent Nederlands als Vreemde Taal in Hyderabad, India

Kristof Baten (UCT UGent), Eva De Clercq (UGent), Ingrid De Graeve (Taalunie), Jakob De Roover (UGent), Stef Slembrouck (UCT UGent), Yves T’Sjoen (UGent), Jacques van Keymeulen (UGent), Katelyne Verstraete (UCT UGent)