Lanceringsdag Week van het Nederlands

De Week van het Nederlands pakt dit jaar uit met een indrukwekkende, multimediale lanceringsdag, en dit volledig COVID-proof. Beleef deze dag samen met ons en maak kennis met de veelzijdigheid van de Nederlandse taal. 

We starten met een unieke uitzending van De Taalstaat: Frits Spits (Radio NPO 1) en Jan Hautekiet (VRT Radio 1) bespreken tussen 11:00 en 13:00 simultaan in Hilversum en Brussel het Nederlands binnen en buiten de landsgrenzen. Verder brengen we een bezoekje aan Drongo Talenfestival en organiseren we in Rotterdamen Antwerpen een hybride talkshow over literair vertalen met o.a. schrijver Tom Lanoye en vertaler Michele Hutchison die eerder deze week nog de International Booker Prize in ontvangst mocht nemen voor haar vertaling van De avond is ongemak van Marieke Lucas Rijneveld.

Startshow in Antwerpen

Besluiten doen we met een wervelende startshow, die inzet op de artistieke veelzijdigheid van de taal. Nederlandstalige muziek, hiphop, literatuur, poëzie en spoken word wisselen elkaar af, gevestigde namen en jong talent staan zij aan zij. Ambassadeurs Wannes Cappelle en Radna Fabias staan alvast op de affiche, samen met o.a. de Antwerpse stadsdichter SeckouEllen DeckwitzIris Penning, winnaar van Write Now! Jordi Lammers en de Nederlandse Dichter des Vaderlands Tsead Bruinja.

De hele dag zal ook online te volgen zijn via o.a. de Facebookpagina van de Week van het Nederlands en onze social mediakanalen.

> IN VOGELVLUCHT DOOR DE HELE DAG
Ben jij er graag bij?

Woon je graag enkele activiteiten bij tijdens deze lanceringsdag? Stuur dan vóór 18 september 2020 een mailtje naar ellen@deburen.eu, vermeld waarvoor je je wil aanmelden en reserveer je gratis plek. Wees er snel bij, want wegens de COVID-maatregelen zijn de plaatsen beperkt. 
*Deze dag is een samenwerking van Passionate Bulkboek, Internationale Vereniging voor Neerlandistiek, Expertisecentrum Literair Vertalen, Curieus vzw, CELA, Radio 1, NPO1, Drongo Talenfestival, Prins Bernhard Cultuurfonds, de Taalunie en deBuren.