Juvenes Translatores: de wedstrijd voor de beste jonge vertalers in de Europese Unie

Op donderdag 26 november 2020 vindt de veertiende editie van de Juvenes Translatores vertaalwedstrijd plaats. Deze wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door de Europese Commissie en vindt gelijktijdig plaats op geselecteerde scholen in heel Europa. Dit jaar kunnen middelbare scholieren die geboren zijn in 2003 meedoen.

De vertalers van het directoraat-generaal Vertaling van de Europese Commissie beoordelen de inzendingen en selecteren per EU-land de beste vertaling. De 27 winnaars worden beloond met een driedaagse reis naar Brussel (voorjaar 2021) en ontvangen een trofee.

Scholen kunnen zich tot 20 oktober inschrijven via de Juvenes Translatores website (zie daar ook het reglement voor meer informatie). Hoeveel scholen er per land kunnen deelnemen, hangt af van het aantal zetels van dat land in het Europees Parlement.