Boekpresentatie ‘In ieder einde schuilt een nieuw begin’

Gerard Haverkort (1942 – 2017) was grafisch vormgever maar stond vooral bekend als tekstschrijver, (radio)presentator, programmamaker en zanger. Hij organiseerde in Almelo vele culturele activiteiten, was juryvoorzitter van de jaarlijkse Willem Wilmink Dichtwedstrijd en zorgde voor uitverkochte zalen met oudejaarsconferences en cabaretvoorstellingen in Bibliotheek Almelo en het Theaterhotel.

Over het werk van Gerard Haverkort is een boek verschenen met als titel In ieder einde schuilt een nieuw begin. Petra Poels heeft de afgelopen maanden de teksten en gedichten van Gerard nog eens aandachtig doorgelezen en is opnieuw onder de indruk geraakt van zijn taalvaardigheid en zijn gedachtewereld. Het boek beslaat vier perioden van elk globaal twintig jaar. De opeenvolgende tijdsspannen zijn van invloed geweest op de ontwikkeling van zijn werk. Het boek bevat een selectie uit de vele teksten en gedichten die hij in de loop van zijn leven heeft geschreven. Poels hoopt met deze publicatie een bijdrage te leveren aan het in stand houden van de herinnering aan Gerard en zijn dichtwerk.

Het boek In ieder einde schuilt een nieuw begin wordt zaterdag 12 september 2020 gepresenteerd in Restaurant Ledeboer. Vanwege covid-19-maatregelen is het helaas niet meer mogelijk om een plaats te reserveren.

Petra Poels. (2020). In ieder einde schuilt een nieuw begin; Gerard Haverkort 1942 – 2017. Pharos.  ISBN 978 90 824 5391 1, € 35, 104 blz.

Het boek over het werk van Gerard Haverkort is te verkrijgen à € 35 bij de auteur. Stuur een e-mail met uw naam en adres aan petra.poels@kpnmail.nl

Presentatie In ieder einde schuilt een nieuw begin
Gerard Haverkort 1942-2017

geschreven door Petra Poels
zaterdag 12 september om 13.30, Restaurant Ledeboer in Almelo