Bericht van de Taalbaas

(Bericht Taalbaas-team)

We zijn drie weken onderweg met Taalbaas. Nog drie weken te gaan met gratis online sessies voor jongeren tussen de 12-18 met acteurs, spoken word artiesten, journalisten, schrijvers, theatermakers.

Taalbazen en deelnemers zijn enthousiast, en er is nog plek de komende drie weken. We hopen dat jullie jongeren daarop kunnen wijzen, en hebben voor de docenten Nederlands onder jullie twee vragen:

1. als de scholen straks weer opengaan, is het dan een idee om aantal van jullie leerlingen onder lestijd aan een sessie deel te laten nemen? De ervaring leert inmiddels dat leerlingen er vooral veel goede ideeën aan overhouden over wat ze kunnen gaan lezen – ook voor hun leeslijst. Als je van tevoren overleg wilt, bijvoorbeeld omdat je een specifieke sessie op het oog hebt die je zou willen benutten, mail gerust (leesoffensief@deschrijverscentrale.nl)

2. als je zelf in de komende weken een sessie zou willen volgen, kun je ook naar ons mailen (leesoffensief@deschrijverscentrale.nl). We laten je dan alleen toe als er voor een sessie onverhoopt geen andere aanmeldingen zijn, en we weten dit vaak pas op korte termijn. Maar het uitwisselen van ervaringen en expertise tussen taalbazen en docenten is interessant, dus we willen dit graag stimuleren. Als je deelneemt, krijg je van ons een Zoom link en wat korte instructie voor de sessie begint.