Cola Debrot lezing door Tessa Leuwsha: Wij hebben helden, wij bestaan!

Gisterenavond hield Tessa Leuwsha de jaarlijkse Cola Debrot-lezing. Deze staat nu online. Mensen in alle culturen hebben behoefte aan rolmodellen. Tessa Leuwsha vertelt hoe zij in Nederland en in Suriname haar eigen helden ontdekte. Ze beschrijft ook wat er op het spel staat als er niemand is om naar op te kijken. Op zoek naar Surinaamse helden! Aansluitend op de Cola Debrot lezing presenteert Tessa Leuwsha haar nieuwe roman ‘Plantage Wildlust’ (AtlasContact, 2020). De lezing werd op locatie – in Suriname – opgenomen. Aansluitend interviewen Michiel van Kempen (Werkgroep Caraibische Letteren) en Tanja Jadnanansing (Stadsdeelvoorzitter Amsterdam-Zuidoost) Tessa over haar lezing en over haar net verschenen boek ‘Plantage Wildlust’ waarvoor zij (eveneens op locatie) een unieke boektrailer maakte die tijdens dit programma in premiere gaat.

(Bekijk deze video op YouTube)