Voorpublicatie Abraham Kuyper Lezing door Arnon Grunberg

Op het blog van Uitgeverij Lebowski kunt u een voorproefje vinden van de Abraham Kuyper lezing die vanavond via live stream zal worden uitgesproken door Arnon Grunberg. ‘Isaak wordt niet geofferd omdat hij of Abraham iets verkeerds heeft gedaan, maar omdat God het van hem vraagt, omdat God alles kan vragen’, stelt Arnon Grunberg in zijn lezing.

De Deense filosoof Søren Kierkegaard worstelde met deze eis van God én met Abrahams gehoorzaamheid. In de lezing op donderdagavond bekijkt Arnon Grunberg de betekenis van het bijbelverhaal en de filosofie van Kierkegaard voor onze democratische samenleving. Hoe denken wij over hedendaagse mensenoffers?

Klik hier voor de voorpublicatie van de lezing op het Lebowski Blog.

Klik hier om u aan te melden voor de live stream vanavond.