Vacature: Lector Nederlands, Bratislava

De leerstoel voor Germanistiek, Neerlandistiek en Scandinavistiek van de Letterenfaculteit aan de Comeniusuniversiteit te Bratislava (Slowakije) zoekt per 15 september 2020 voor de vakgroep Nederlands een:

lector Nederlands (m/v)

Onze kleine en dynamische vakgroep houdt zich vooral bezig met onderwijs en onderzoek rond vertalen, tolken, zakelijke en interculturele communicatie en leidt toekomstige bachelors en masters vertalers-tolken op. 

De  vakgroep onderhoudt nauwe contacten met internationale organisaties voor neerlandistiek, culturele instellingen en partneruniversiteiten uit de regio.

Uw functie

U geeft gemiddeld 14-15 uur per week les (taalbeheersing, taalverwerving, stilistiek, zakelijke communicatie). U voert een deel van de organisatorische en administratieve taken voor het functioneren van de vakgroep uit.

Uw profiel

  • U bent afgestudeerd neerlandicus of hebt een afstudeerprofiel tolken/vertalen met Nederlands als moedertaal. U hebt liefst enige ervaring in het onderwijs Nederlands als vreemde taal. We staan ook open voor het inwerken en begeleiden van pas afgestudeerden. 
  • U beschikt over goede sociale en organisatorische vaardigheden en werkt gemakkelijk in een klein team.
  • U hebt interesse voor de voorbereiding van innovatief didactisch materiaal, gebruik van nieuwe methodes voor het vreemdetaalonderwijs en bent enthousiast over het vak.
  • U bent bereid zich in Bratislava te vestigen en staat open voor de Slowaakse cultuur.

Ons aanbod

  • Wij bieden u een voltijdse baan voor een periode van 1 academiejaar. U ontvangt een lokaal salaris (incl. ziektekostenverzekering en verzekering arbeidsongeschiktheid) en komt bovendien in aanmerking voor een suppletie bij de Nederlandse Taalunie om het lokaal salaris aan te vullen. 
  • Ook krijgt u de mogelijkheid deel te nemen aan de didactische en wetenschappelijke projecten,  internationale congressen en colloquia, zich verder academisch te profileren, eigen onderzoek te voeren en te publiceren. Bij ons krijgt u de ruimte eigen initiatieven en creatieve ideeën te ontwikkelen.
  • U krijgt  de gelegenheid om met gemotiveerde en getalenteerde universitaire studenten te werken en er is veel ruimte voor eigen creativiteit. 
  • Indien nodig kan de universiteit logement in een gastdocentenkamer in een studentenhuis aanbieden tegen voordelig tarief, pendelen vanuit omliggende steden (bijv. Wenen) is ook een mogelijkheid.

Interesse?

Stuur of e-mail uw sollicitatiebrief en CV (incl. werkervaring, eventuele aanbevelingen en referenties en bewijs van afstuderen, het sollicitatiegesprek verloopt daarna via skype)) tot 15 juni 2020 naar: 

Katedra germanistiky, nederlandistiky a skandinavistiky FF UK
Doc. Marketa Štefková en Benjamin Bossaert
Gondova 2
SK-811 02 Bratislava 1
Slowakije

marketa.stefkova@uniba.sk en kopie naar benjamin.bossaert@uniba.sk 

Voor inhoudelijke vragen kunt u ook contact opnemen met de huidige lector Lic. Benjamin Bossaert (benjamin.bossaert@uniba.sk).