Literair tijdschrift De Gids maakt voor het eerst een nummer voor jongeren – én volwassenen

Literair tijdschrift De Gids bestaat alweer 183 jaar. Het is daarmee het best gelezen én het oudste literaire tijdschrift van Nederland. Ondanks onze rijke geschiedenis, publiceerden we nooit eerder een themanummer met verhalen, essays en poëzie voor jongeren. Daarom verschijnt op 18 juni De Gids 2020/3: Waar wil je bij horen?, met bijdragen van o.m. Rob van Essen, Maartje Wortel, Daan Remmerts de Vries, Sholeh Rezazadeh, en een graphic short story van Ludwig Volbeda.

We vinden het belangrijk dat dit nummer bij de doelgroep van 12- t/m 18-jarigen terechtkomt. Daarom hebben we meerdere acties opgezet:

Gratis online lezen

We bieden dit nummer gratis online aan op onze website: www.de-gids.nl/. Vanaf 18 juni zijn de teksten uit het nummer voor iedereen, ook zonder account of abonnement, online te lezen.

€1 voor 1 exemplaar

Maar we denken dat lezen van papier helpt bij het concentreren op tekst, juist bij deze groep. Vandaar dat we ook een tweede actie hebben opgezet, die loopt tot 3 juni: organisaties die met jongeren werken kunnen bij ons een hogere oplage van De Gids vooruitbestellen, waarbij we een fikse korting geven op de winkelprijs van €6,95 per nummer. Wellicht willen docenten Nederlands deze Gids uitdelen aan een (mentor)klas of een bepaalde jaarlaag, bijvoorbeeld als cadeau voor het behalen van hun eindexamen, of als bedankje voor de inzet tijdens dit ongebruikelijke jaar. Dit nummer biedt ook een mogelijkheid om leerlingen in aanraking te brengen met Nederlandstalige literatuur. Misschien zorgt De Gids voor het zien van nieuwe plekken tijdens de komende (thuisblijf)zomervakantie. Om welke reden dan ook, we maken het graag mogelijk met deze kortingen:

5 exemplaren voor €15
10 exemplaren voor €25
25 exemplaren voor €50
50 exemplaren voor €75
100 exemplaren voor €100
v.a. 100 exemplaren voor €1 p.s.

Let op: bestellingen moeten voor 3 juni bij ons binnen zijn! Om een bestelling te plaatsen, stuurt u een e-mail naar redactie@de-gids.nl. Wij nemen vervolgens zsm contact op.