Eppo Havelaar

Door Bas Jongenelen

Literair weblog Tzum wees erop: de Max Havelaar wordt verstript in de Eppo! Dat moest ik natuurlijk met eigen ogen aanschouwen, en jawel: de eerste zes pagina’s staan in Eppo #10 van 14 mei. Wat ziet het er goed uit. De tekst is van Jos van Waterschoot, de tekeningen zijn van Eric Heuvel en de kleuren zijn van Roberto Burgazolli. In totaal zullen er twaalf afleveringen verschijnen, dus als het goed is, zal het hele boek in 72 pagina’s naverteld worden. Dit betekent dat er niet gekozen is om de hele tekst letterlijk in stripvorm weer te geven. Ik ben zelf niet zo weg van stripverhalen (de rest van de Eppo heb ik met droge ogen gelezen), maar de Eppo Havelaars wil ik wel allemaal hebben. Het volgende nummer ligt vanaf 28 mei in de winkel (dat is morgen al).

De verstripte Max Havelaar past mooi naast À la recherche du temps perdu.