Uitnodiging Abraham Kuyper Lezing door Arnon Grunberg op 14 mei via videostream

Vrije Schrijver van de VU Arnon Grunberg houdt op donderdag 14 mei de Abraham Kuyper Lezing. Vanwege de uitbraak van het coronavirus spreekt hij zijn lezing uit via videostream, zonder publiek. We nodigen u van harte uit deze avond bij te wonen.

Het programma: Blinde gehoorzaamheid

Het geweld waarmee de staat onze democratische samenleving beschermt, maakt ook slachtoffers: soldaten worden uitgezonden naar oorlogsgebieden, mensen worden in gesloten instellingen geplaatst. Hoe denken en spreken we over deze moderne mensenoffers? Volgens religieuze verhalen was Abraham bereid blind zijn zoon te offeren toen God het vroeg, uit vrees en ontzag. Wat doet ons gehoorzamen aan ethiek, wet en gezag? Zijn we bang voor straf of hebben we een diepe angst voor wetteloosheid?

Vrije Schrijver Arnon Grunberg ging met de filosofische klassieker Vrees en bevenvan Kierkegaard onder de arm op onderzoek uit en liet zich daarbij bijstaan door studenten.

Op 14 mei spreekt hij met de jonge schrijfster en journaliste Charlotte Bouwman, die al maanden actievoert tegen de lange wachtlijsten binnen de GGZ, waar ook mensenoffers gebracht worden. Met verder paneldiscussies met filosoof Victor Kal, hoogleraar moderne Nederlandse letterkunde Jacqueline Bel en de wereldberoemde operazanger en oud-marinier Bastiaan Everink. Bekijk het hele programma en meld u aan. Dan ontvangt u op 14 mei een link naar de videostream.

MELD U AAN

Het belooft een mooie avond te worden dus we hopen dat u samen met ons kijkt op 14 mei!

Blinde gehoorzaamheid | 14 mei – 20.00 uur | videostream De publicatie van Arnon Grunberg wordt 15 mei gratis toegestuurd als digitaal bestand aan iedereen die zich heeft aangemeld en aan alle medewerkers en studenten van de VU. De publicatie is in druk te bestellen voor € 10,-.