Jong in de jaren zestig: de muziek van Frans Kellendonk

Bij Uitgeverij Querido is het boek Jong in de jaren zestig. De muziek van Frans Kellendonk van Jaap Goedegebuure verschenen. Tussen zijn vijftiende en twintigste droomde Frans Kellendonk (1951-1990), naderhand uitgegroeid tot een van de belangrijkste schrijvers van zijn generatie, niet alleen van literaire roem, hij ambieerde ook een carrière als singer-songwriter. Hij schreef tientallen liedjes, zijn vriend Leonard de Vos maakte er de muziek bij.

Met de begeleidende brieven en fragmenten uit zijn bijdragen aan diverse schoolkranten van het Nijmeegse Dominicuscollege geven Kellendonks liedjes een authentiek beeld van het puberbestaan tijdens de jaren zestig. Het was de periode waarin Bob Dylan furore maakte, de Amerikaanse bemoeienis met Vietnam op wereldwijde protesten stuitte en de anti-autoritaire provobeweging de Hollandse huiskamers danig wist te choqueren.

Jaap Goedegebuure publiceerde eerder o.a. een biografie van Frans Kellendonk en bezorgde met Rick Honings het Verzameld WerkJong in de jaren zestig. De muziek van Frans Kellendonk wordt op een nader te bepalen datum nog feestelijk gepresenteerd tijdens een speciale Kellendonkmiddag in Leiden.

Jong in de jaren zestig. De muziek van Frans Kellendonk, Uitgeverij Querido, paperback, 156 pag., € 15,-
ISBN: 9789021421520