Trainingen ‘hoe geef ik online Nederlands als vreemde taal?’

Taalune en Bureau NVT organiseren gratis online trainingen

Online trainingen NVT, meld u aan en schrijf u in via: Bureau NVT.

Overal ter wereld sluiten scholen en universiteiten vanwege het coronavirus. Online contact kan daarom soelaas brengen. Bent u docent Nederlands als vreemde taal en wilt u de komende weken “live” contact hebben met uw leerlingen/studenten? Heeft u niet veel ervaring met online lesgeven maar wilt u uw studenten in deze moeilijke periode graag verder helpen? Wilt u leren hoe u zo’n online les organiseert? Bent u op zoek naar leuke werkvormen (opdrachten, spelletjes en groepswerk) die u tijdens een online les kunt inzetten? Heeft u andere vragen rond het online lesgeven? Stel ze tijdens deze interactieve training. De trainingen zijn wegens groot succes verlengd. Al meer dan 800 inschrijvingen.

Platform MijnNVT: veel lesmateriaal en meer!

Het materiaal van de training komt ook beschikbaar via het nieuwe digitaal platform MijnNVT dat de Taalunie eind 2019 lanceerde voor docenten en studenten over de hele wereld. MijnNVT is een online platform voor alle vormen van onderwijs Nederlands als vreemde taal waar u onder meer lesmateriaal kunt vinden en delen. U vindt er ook een lijst met digitale leermiddelen elders. Klik hier [link invoegen] om MijnNVT te bezoeken. U kunt gratis lid worden en een profiel aanmaken. U gegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet voor commerciële doelen gebruikt. 

Meer lezen over digitale leermiddelen? Zie deze pagina van de Taalunie.