Nieuws van het Louis Couperus Genootschap

Maak kans op het boek De kleine Couperus!

In de reeks ‘kleine boekjes – grote inzichten’ is onlangs De kleine Couperus. Levenskunst volgens de excentrieke schrijver verschenen. In dit boekje vindt biograaf Rémon van Gemeren in Louis Couperus een bijzondere inspiratie voor nuchtere levenskunst. Couperus heeft ons veel te leren over wie we zijn en hoe we kunnen leven in een wereld die onoverzichtelijk en ongrijpbaar is. Van Gemeren maakt een rondreis door Europa langs plaatsen die voor Couperus belangrijk zijn geweest, zoals Nice, Florence, Rome en München. Hij vertelt hierbij over het leven en werk van Couperus en legt uit hoe de mondaine, excentrieke schrijver telkens weer een antwoord zoekt op het vraagstuk van de wezenlijke menselijke tragiek: hoe om te gaan met het gegeven dat we meer willen dan we ooit kunnen krijgen?

Van uitgeverij Atlas Contact mogen wij één exemplaar weggeven! Wilt u meedoen aan deze winactie? Geef dan antwoord op de volgende vraag:

Welk werk van Couperus is voor u een inspiratiebron?

Mail u antwoord voor 15 maart naar info@louiscouperus.nl onder vermelding van ‘winactie’ en maak kans op De kleine Couperus! De winnaar wordt willekeurig gekozen en krijgt persoonlijk bericht.

Niet gewonnen? De kleine Couperus (ISBN 9789045039640) is verkrijgbaar in de boekhandel voor € 11,99.

Genootschapsdag 2020 (zondagmiddag 19 april a.s.)

Afgelast vanwege COVID-19

De jaarlijkse Genootschapsdag is weer aantocht! Op zondagmiddag 19 april hopen wij u te ontmoeten in Museum Sophiahof te Den Haag. Dit jaar is het thema ‘Couperus en gender’, een actueel maar tegelijkertijd tijdloos onderwerp.

Universitair docent Looi van Kessel zal een lezing geven waarin hij o.a. zal spreken over hoe nieuwe inzichten uit het genderonderzoek toe te passen zijn op werk van Couperus zonder daarbij de historische specificiteit van de romans uit het oog te verliezen. Ook te gast is Splinter Chabot. Hij zal zijn licht laten schijnen over Couperus’ uiterlijke verschijning en het beeld dat hij zo van zichzelf schiep. Ten slotte zal schrijfster Sophie Zijlstra vertellen over haar keuze voor het vrouwelijke perspectief in de roman Mevrouw Couperus (2007).

De uitnodiging met het volledige programma volgt spoedig, maar u kunt zich nu alvast aanmelden. Iedereen is van harte welkom! De entreeprijs (inclusief consumpties) bedraagt 27,50 euro per persoon, donateurs van het Louis Couperus Genootschap en amices van het Louis Couperus Museum betalen tot 23 maart de reductieprijs van 22,50 euro per persoon. Deze vroegboekkorting komt na deze datum te vervallen.

U kunt zich aanmelden door op onze website een ticket te kopen. Ga naar betalen.louiscouperus.nl, kies de knop ‘webshop’ en selecteer uw ticket. Wij adviseren u dringend om u tijdig, maar in ieder geval vóór 6 april aan te melden. Wij reserveren de plaatsen in volgorde van betaling. U ontvangt een automatische bevestiging van uw betaling per mail. Wij zetten u direct op de gastenlijst; daar ontvangt u geen persoonlijk bevestiging van.

Wij verheugen ons zeer op uw komst!